Don Žuan

Koreografkinja / Choreography: Maša Kolar

Originalna muzika / Original music: Rundek Cargo Trio

Dizajn svetla / Lighting design: Nuno Salsinja

Scenografija / Set design: Jasmina Holbus

Kostim / Costume: Petra Dančević

Premijera/ Prmiere: 17. 07.2014. Budva Grad Teatar

                                      04.10.2014.  Bitef teatar

Ne može se sa sigurnošcu tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovek danas, i kakav će to čovek biti. Sredina ga obeležava, boji, proflira i osuđuje.

On ne prihvata duh, veru i pravila svog vremena.

Njegova sreća bi bila utažiti neizmernu ljubavnu čežnju koja ga razdire.

Maša Kolar

One cannot claim with certainty what was Don Juan like, nor what kind of a man he is today or what kind of a man he will be. The milieu marks him, shades him, pro_les him and judges him.

He does not accept the spirit, the beliefs or the rules of his time.

His happiness would be to quench the immense love thirstiness that tears him apart.

Maša Kolar

Opori, koncizan, maštovit koreografski jezik Kolarove doneo upečatljivu predstavu u kojoj je Don Žuan i prestupnik i pobunjenik, i gubitnik.

Umetnički nadahnuta koreografkinja imala je izvrsne saradnike. Posebno, mada je to nepravdeno prema ostalima, izdvajamo sjajnu i ekspresivnu igračicu Anu Ignjatović Zagorac, elegantnog i bezpoštednog Dejana Kolarova i  Rikarda Horhe Kampos Fereiru, igrača čudesne plastičnosti, vizuelno slivenih, snažnih pokreta i posvećenosti koja služi za primer.

Milica Zajcev, časopis Orhestra

Izvanredno funkcionalni vagon za žive i mrtve, za voljene i odbačene…, u prostoru Hartere, sablasne stare fabrike hartije u Rijeci, cela igra  “vagona”, svetla i već prisutnog dekora same fabrčke hale, ima poseban doživljaj mističnosti koja obavija lik Don Žuana. I ono što ostavlja bez daha je da svako telo u prostoru ima svoj put, svoju strast i svoje snove. Igrači vode dijaloge i razgovore među sobom. ali i sa publikom. Jednostavnost na izgled, a zahtevnost u izvođenju koreografske niti koju Maša Kolar savršeno plete, prožima sva čula. Baš kako i dolikuje Don Žuanu… Bravo.

Aleksandra Ketig, časopis Orhestra

“Prmeijerno izvedena u Budvi, a potom na Riječkim ljetnim noćima, predstava Don Žuan u koreografiji Maše Kolar a sa glazbom Rundek Kargo Tria, smiještena je u fascinantnom prostoru Hartere. Atraktivna tema, prisutnost poznatih glazbenika i ime Maše Kolar…, od ove izvedbe učinili su društveni događaj.

Don Žuan je predstava u kojoj su svi elementi dinamično i znalački postavljeni, i do kraja sprovedeni vještinom i energijom svih aktera”.

Iva Nerina Sibila, Plesna scena